Dopravní nehoda na Frídecko-Místecku si vyžádala tři zraněné

19.09.2015 13:32

 Záchranáři byli v pátek 18. září volání k těžké dopravní nehodě na Frýdecko-Místecku, kde se střetlo nákladní vozidlo s motocyklem. Při nehodě došlo ke zranění tří osob, které skončili v péči lékařů. Na místě zasahovali také profesionální hasiči a policisté. Doprava byla zcela uzavřena.

 

Podle slov krajského mluvčí Moravskoslezské záchranky Lukáše Humpla o havárii byli operátoři záchranné služby na tísňové lince 155 informováni krátce před patnáctou hodinou odpolední. Zraněným pomáhaly tři posádky záchranářů, dvě pozemní a také letečtí záchranáři z Ostravy.

Týmy zdravotnické záchranné služby ošetřovaly tři účastníky nehody.

Nejvážnější byl stav pětadvacetiletého muže, jenž cestoval na motocyklu. Utrpěl těžká poranění páteře a hlavy.

 

 

 

„Lékař záchranné služby jej uvedl do umělého spánku a zajistil postiženému umělou plicní ventilaci. Byl uložen do vakuové matrace a po podání potřebných léků jej posádka letecké záchranné služby přepravila do ostravské Fakultní nemocnice,“ sdělil Humpl.

„Dvaadvacetiletá žena, rovněž motocyklistka, udávala bolest v oblasti krční páteře, její zranění se jevilo jako středně těžké. Jednadvacetiletý muž z havarovaného nákladního vozidla byl zraněn lehce, a to v oblasti dolní končetiny. Oba pacienti byli po ošetření na místě zásahu transportováni na úrazovou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Vedle záchranářů na místě zasahovaly také jednotky profesionálních hasičů.

 

Hasiči na místě pomáhali zdravotníkům s přednemocniční péčí zraněných osob a následným transportem. Hasiči provedli u havarovaného motocyklu protipožární opatření a zabránili dalšímu úniku provozních náplní.

Dle sdělení ŘDS byla komunikace v místě nehody po dobu zásahu složek IZS a přistání lékařského vrtulníku zcela uzavřena. Následně byl provoz částečně zprovozněn.

Co stálo za touto vážnou dopravní nehodou vyšetřují policisté.